6 bin 30 okul müdürüne revizyon iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Danıştay'ın iptal ettiği yönetmeliğin bir benzerini hazırlayarak, 5 yıl aynı okulda görev yapan 6 bin 30 okul müdürünün yerini değiştirmek istediğini öne sürdü.

Koncuk yazılı bir açıklama yaparak, MEB'in bir yönetmelik çıkararak 2004-2005 eğitim-öğretim yılının sonunda yaklaşık bin 500 okul müdürünün görev yerini değiştirmesinin ardından Danıştay'ın söz konusu yönetmeliği iptal ettiğini ve okul müdürlerinin çoğunun görev yerlerine döndüğünü anımsatarak, MEB'in benzeri bir yönetmelik hazırlayarak 6 bin 30 okul müdürünün yerini değiştirmek istediğini savundu. Koncuk, Danıştay'ın söz konusu yönetmeliği iptal etmesinin ardından okullarda ciddi karmaşanın yaşandığını kaydederken "Görev yeri değiştirilen okul müdürlerine büyük miktarda harcırah ödenmesi nedeniyle devlet zarara uğratılmıştı" dedi.

MEB'in çıkardığı yeni yönetmeliğe dava açtıklarını hatırlatan Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in konuyu yargıya taşıdığını ancak davanın henüz sonuçlanmadığını ifade etti.

Koncuk, geçtiğimiz yıl MEB'in bu uygulamasıyla okullarda "alaboraya" yol açtığını savunarak, bu yıl da Danıştay kararı beklenmeden 6 bin 30 okul müdürünün yerlerinin değiştirilmeye çalışılmasına inanamadıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "yap-bozcu" anlayıştan kurtulmadığı takdirde, MEB'in sorun çözmekten çok sorun üreten bir kurum haline gelmesinin kaçınılmaz olacağını ifade eden Koncuk, MEB'i geçmişte yaşanan tecrübelerden ders almaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber